Kmar ook last van tekorten?

Gestart door no problem, 16/01/2003 | 11:15 uur

Marcel

Gaat de KMar ook naar Afghanistan in zulke grote getalen als de KL en de KM?

En, beschikt de KMar over de middelen om in tijden van crises de burgers te beschermen?

Als een van de taken, buiten die welke ook door de politie gedaan worden, enkel bestaat uit het "begeleiden" van militairen in den verre is dat wel heel kortzichtig en vreselijk achterhaald.

Wout

Ik neem aan dat je op de mariniers doelt die richting afghanistan vertrekken? Tja, over een maandje lopen we daar al rond... Nu alleen wel wat beter voorbereid.

NCO

Citaat van: Wout op 18/04/2003 | 13:35 uur
Marcel, jij denkt dat defensie puur en alleen bestaat om indruk te maken?! Volgens mij ben jij ook redelijk overbodig dan binnen defensie... Het uniform is niet alleen om vrouwen aan te trekken.

Het is dat je 'puur en alleen" erbij zet. Vergeet echter niet dat defensie al eerder geblunderd heeft door eenheden weg te sturen die niet voldoende voorbereid waren. Dit puur omdat men hier altijd haantje de voorste wil zijn in het kader van "Kijk ons eens!" Wat nog erger is, men staat weer op het punt dit te doen.

wannabe

Kijk eens naar dit onderwerp en lees het eens :
http://www.defensieforum.nl/forum/index.php?board=47;action=display;threadid=292

daar kan je alleen al in lezen ze wel degelijk al voor de oorlog in actie komen ookal is dat met het bewaken ,
en wat denk je van de mtv controles dat alles heeft te maken met onder andere het terorisme bestrijding iets wat nu in 2003 heel erg belangerijk is en de hele wereld bezig houd.
En het wapen wat jij hulpeloos en onnodig vind helpt veel militairen en burgers in uitzendgebieden, Niets onnodig alleen maar zeer zinvol en nodig , net zo hard als de KL,KLU en de KM
alleen met andere taken. maar met het zelfde doeleinde en dat is mensen helpen en de vrede behouden.
''Als ik later groot ben, word ik een heel belangrijke mevrouw in het leger, met net zo'n uniform als Willem Alexander''

Marcel

Ik heb mij verdiept, al zo ongeveer veertien jaar lang en:
1. de KMar kan zeer duidelijk opgenomen worden binnen de politie (politietaken uitvoeren)
2. de KMar bestaat uit een TE veel aan personeel voor datgene wat nog aan mankracht binnen de defensie bestaat
3. de KMar is een veredelde sportclub waarbij het dienen in niet vijandig gebied de belangrijkste "oorlogs"-taak is
4. de KMar is duidelijk benodigd op straat IN Nederland en niet voor de militair in crisesgebied
5. de KMar heeft geen enkele toegevoegde waarde als het aankomt op crisesbestrijding of vredeshandhaving waar ook ter wereld
6. de KMar heeft in geen heldhaftig karakter (waar staat dat de KMar uberhaupt ook maar iets heeft bijgedragen aan deze of gene crisesbestrijding
7. de KMar kost enkel geld en levert niets op
8. de KMar is, nogmaals, TE groot voor datgene wat zij zou doen(?) en kan dus en verminderd worden in personeel en/of opgenomen worden binnen de politie

Nee, geloof mij na enkele jaren van goed rondkijken is en blijft mijn conclusie, hoe vervelend ook voor de KMar, het wapen is hopeloos onnodig.

35.000 militairen en 5000 mensen van de KMar is dat niet wat veel?
7 mensen van de KMar voor een militair?

Wout

Citaat van: Marcel op 13/05/2003 | 16:31 uur
Neem dit wapen toch gewoon op in de politie. De taken kunnen heus wel hetzelfde blijven. Het is gewoon een feit dat de KMar steeds meer politietaken gaat uitvoeren en dus is het een logisch gevolg dat zij opgenomen dienen te worden binnen de politie.

Orderhandhaving?...., volgens mij gaan er eerst honderden militairen naar een gebied en als het HELEMAAL safe is dan komt de KMar met wel....., wat?..., tien man? naar een voormalig crisesgebied.

Nee, hopeloos overbodig wapen en totaal niet meer passend binnen deze tijd waar flexibiliteit wordt verwacht van de militair en wat dus inhoudt je aanpassen van de veranderende omstandigheden. Vandaag scherp, morgen beschermend.
En daar heb je dus absoluut geen KMar voor nodig.

Op straat in Nederland, daar moet je KMar (lees blauw) hebben. De Nederlandse burger moet beschermd worden, DAT is belangrijk.



Voor de honderdduizendste keer, verdiep je er eens in!!!!!
De KMar is overal waar Nederlandse militairen zijn en ze komen niet pas als een oorlog over is. Al je andere argumenten zijn in deze discussie ook al 10 keer afgekraakt.

Cobra4

Marcel:

Wanneer kom je eens met nieuwe argumenten ipv bij verschillende forum onderwerpen dezelfde te gebruiken!
Peloton 3 602 Sqn

Marcel

Neem dit wapen toch gewoon op in de politie. De taken kunnen heus wel hetzelfde blijven. Het is gewoon een feit dat de KMar steeds meer politietaken gaat uitvoeren en dus is het een logisch gevolg dat zij opgenomen dienen te worden binnen de politie.

Orderhandhaving?...., volgens mij gaan er eerst honderden militairen naar een gebied en als het HELEMAAL safe is dan komt de KMar met wel....., wat?..., tien man? naar een voormalig crisesgebied.

Nee, hopeloos overbodig wapen en totaal niet meer passend binnen deze tijd waar flexibiliteit wordt verwacht van de militair en wat dus inhoudt je aanpassen van de veranderende omstandigheden. Vandaag scherp, morgen beschermend.
En daar heb je dus absoluut geen KMar voor nodig.

Op straat in Nederland, daar moet je KMar (lees blauw) hebben. De Nederlandse burger moet beschermd worden, DAT is belangrijk.


oud_zijde

kijk naar Irak

daar zijn op het moment geen (weinig/minder) soldaten nodig maar wel ordehandhavers

politieagenten dus maar je wilt er geen Nederlandse politieagenten naar toe sturen omdat je hier op de straat een totaal andere instelling nodig hebt als in Bagdad (anders gaan ze als ze terug zijn met scherp op dieven enzo schieten, of daar in bagdad de l00ters van hun werk proberen te praten) dus moet daar militaire politie/marechaussee heen

verder is het ook een interne functie, als er nederlandse soldaten over de schreef gaan dan moeten die door mensen van de marechaussee aangepakt worden zonder dat er belangenverstrengelingen komen of dat er zaken buiten defensie terechtkomen waarvan defensie niet wil dat ze naar buiten komen.

bewaking van ambassades in gevaarlijke gebieden, escorte van belangrijke personen etc. etc. etc.

de kmar is op zeker wel belangrijk, maar ik heb er verder geen verstand van dus ik hoop dat ik geen onzin loop te kwetteren
It is a corvette when you ask the Treasury for money, a frigate when it is launched, a destroyer when it enters service, a cruiser when it goes to war, but only a corvette if it gets sunk.

Willem

Uit de reactie van Marcel blijkt maar des te meer dat hij NIET weet waar hij over praat. Volgens hem zouden bij zijn berekening van 1 op 100 er maar 300 man/vrouw van KMar zijn. Het blijkt maar niet door te dringen dat dit voor een gedeelte van de taken gereserveerd is. M.a.w. allen voor die betreffende uitzending. De andere taken moeten immers ook nog gedaan worden. De Kmar is er niet alleen voor de Nederlandse militiair, maar voert ook civiele taken uit.

Als de KMar dus bij de politie gevoegd zou moeten worden dan zouden er heel wat wetten en regels aangepast dienen te worden en dat gaat nu eenmaal heel langzaam. Bijkomend nadeel is dat de politie niet zo flexibel inzetbaar is als de KMar.

Ik blijf dus bij mijn standpunt: Marcel ga in de politiek, wordt minister-president en probeer wat je eruit kunt slepen.

Hiermee is voor mij t.o.v. Marcel deze zinlose discussie ook afgelopen want blijkbaar leeft hij in een waanwereld die alleen door hem begrepen wordt.
Verder sluit ik mij helemaal aan bij Cobra4.

Gegroet.

Marcel

Wout,

Voor jou misschien 'einde discussie' voor mij echter niet.
Ik blijf erbij dat dit wapen echt totaal zinloos is en veel beter opgenomen kan worden in het bestaande politieapparaat. Ik weet zeker dat niet alleen veel militairen blij zullen zijn, burgers zullen zich ook happy voelen omdat de KMar gewoon beter is in zijn politietaken (gemotiveerder) en dat straalt vertrouwen uit naar de burger.

Wordt zeker veiliger op straat. En, de naam KMar maag van mij best blijven bestaan, maar laat dit wapen toch over gaan naar daar waar het het hardst nodig is, de straat bij de burger.

Wout

Marcel, KMar is niet alleen MP. Verdiep je er nou eens in. Einde discussie wat mij betreft.

Marcel

Willem,

Normaal rekent de KMar in een verhouding van 1 op 100 dus 300 militairen, 3 ambtenaren van de KMar. ???

HEE..., 35000 militair personeel en 5000 man KMar. Dat klopt dus helemaal niet. Immers er zouden, uitgaande van uw bewering,  maar iets van 300 man KMar moeten zijn.

Heel leuk dat de politie uit de KMar komt, dat betekent dat de band hecht is en dus dat de KMar OOK politietaken kan uitvoeren en dus over kan NAAR de politie. Hup, uit defensie, op naar de politie.

Het is een volstrekt onnodig korps. En, indien zij inderdaad enkel bestaan als MP voor de Nederlandse militair vraag ik mij af, is dat dan zo nodig?
Zijn Nederlandse militairen zo erg dat zij een speciaal wapen nodig hebben?

Kom, kom, feit is gewoon dat zonder de KMar de Nederlandse militair zijn werk ook kan doen en dat meniggeen militair (burger ook) van mening is dat de KMar beter de politie kan helpen dan Nederlandse militairen.

Nee, het is echt zonde geld en de "kracht" van de KMar kan beter, veel beter, benut worden binnen de politie en dus de Nederlandse BURGER!






Willem

Marcel vindt de KMar blijkbaar een veredelde politie. Even voor de duidelijkheid: De KMar is het oudste politiekorps van Nederland. Hieruit is de politie ontstaan.

Maar goed blijkbaar vind hij de KMar overbodig. Dat is zijn goed recht we leven immers in een vrij land. Als hij dat dan vindt dan moet hij wel weten waar hij over praat.
Uit zijn berichten blijkt dat hij niet ziet wat het nut van de KMar is. Als hij zich beter voorbereid had dan had hij op zijn minst even de Politiewet door kunnen nemen. In art. 6 van deze Wet staan nl. de taken van de KMar omschreven.

Hij denkt dat de KMar aan de kazernepoort staat. De KMar is inderdaad militaire politie maar GEEN militair bewakingskorps.

Missies in crisisgebieden worden ook door de KMar gedaan, maar de KMar is GEEN gevechtseenheid duus die 500 man naar Kosovo is m.i. een vage opmerking. Als hij mee wil praten moet hij wel weten waarover hij praat.
Wanneer de KMar uitgezonden wordt is dat in haar MP-taak t.b.v. van Nederlandse militairen, dan hoeft er met een missie echt geen 500 man mee. Normaal rekent de KMar in een verhouding van 1 op 100 duus 300 militairen 3 ambtenaren van de KMar.
De KMar gaat echter ook voor andere missies naar het buitenland bijv. naar Bosniƫ om de lokale politie te controleren (UNIPTF). En zo zijn er nog wel meer voorbeelden.

De KMar is ook ter ondersteuning van de lokale politie bijv. bij de MKZ, vogelpest, bolletjesslikker etc. En ja daar zijn ook militairen van land- en luchtmacht en marine ingezet. Die militairen hebben echter de beperking dat zij in tegenstelling tot de KMar geen opsporingsbevoegdheid bezitten en dus niet strafrechterlijk op kunnen treden.

Marcel vind ook dat de taken beter uitgevoerd kunnen worden door de politie. Mijn vraag is dan waarom zou de politie het beter kunnen? Geef eens (meerdere) goede redenen

Als Marcel denkt dat de KMar alleen maar rondjes rijd, parkeerbonnen uitschrijft in sport in de baas zijn tijd, dan getuigt dat aleen maar van zijn desinteresse om zich eerst in de materie te verdiepen voordat hij zich een mening vormt.

Mijn advies aan Marcel is dan ook:
Verdiep je eerst in de materie (taken KMAR, jaarcijfers etc.)
Stel je verkiesbaar voor een volgend kabinet. (Het is per slot van rekening een democratisch land.) En probeer dan met je opgedane kennis de politiek ervan te overtuigen dat de KMar overbodig is. Totdat het zover is zul je moeten accepteren dat de KMar er is (en naar mijn mening nog wel blijft)

Marcel

Omdat de taken welke zij uitvoert beter uitgevoerd kunnen worden door de politie. En dit apparaat wordt dan eindelijk gevuld met goed opgeleid en gemotiveerd personeel en de politie is van haar te korten af (burger blij, meer blauw (echt blauw) op straat).

Zie toch ook eens in dat het onderbrengen van de marechaussee de staat zoveel extra geld kan schelen. Breng dit wapen onder bij de politie, geef ze allemaal een speciale status (ivm uitzending) en zie daar, goed opgeleid, goed gemotiveerd personeel (juiste man op de juiste plaats).

Veel van haar taken blijven bestaan maar vallen nu onder de reguliere taken van het KLPD. Geen gedoe meer met en "doctrines" voor de marechaussee en regulier politie. Gewoon alles onder een noemer met voor de politie een iets er bij, namelijk uitbreiding van haar taken.