De marine van morgen

Gestart door Parera, 03/04/2018 | 12:38 uur

Parera

Duitsland wil samen met Frankrijk een nieuwe MPA ontwikkelen op onze Koningsdag 27 april 2018 zal de MOU ondertekend worden. Nu maar hopen dat ook Nederland zich aansluit bij dit MOU in de nabije toekomst. Met als direct gevolg daarvan het oprichten van een nieuwe eenheid binnen de KLU het ''Maritieme Operaties Commando''. Ook de NH-90's zouden daar onder kunnen vallen een heroprichting van de MLD maar nu onder commando van het CLSK. Juist omdat ze bij de KLU niet zitten te wachten het maritieme domein zou de heroprichting van een maritieme afdeling de enige juiste optie zijn. De maritieme helikopters opereren vanaf de Kooy en de MPA's aangevuld door MQ-4C's vanaf Leeuwarden.

Huzaar1

goed bezig. Er staat heel wat op stapel dus wellicht een nodig topic.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Parera

#1
Net als het topic over de landmacht van morgen leek het mij verstandig om een zelfde topic te hebben voor de marine waarin allerlei innovaties, ontwikkelingen geplaatst kunnen worden die niet in een specifiek topic passen en ook om discussies te kunnen voeren over de invulling van de toekomst van de KM.

Ook met het oog op de defensienota waar verschillende projecten werden aangekondigd kunnen we hier voorlopig discussiƫren over de verschillende projecten tot ze officieel aangekondigd worden (A-brief / DMPO)